onsdag den 18. april 2012

Kings of dans, fest, humor, falsetter, feel good - og selvfølgelig Convenience

Det var en blandet gruppe mennesker der stod ude foran Vega søndag aften. Kærestepar, som altid ved disse feel good koncerter. De klassiske stereotype Soundvenue skikkelser, der har klædt sig på til en bytur bagefter. Voksne mennesker i 20'erne, 30'erne, 40'erne der kan se noget anderledes og unikt ved disse to nordmænds musik. Og det er de langt fra de eneste der kan. Min ven Frederik og jeg placerede os på nogenlunde anden række, satte os på gulvet og ventede. Det slog mig, at den spænding jeg havde, ikke mindede om dem jeg havde haft før andre koncerter. Det var bare en stille, men enormt glædesfyldt forventning om at skulle træde ind i harmonisk, jordbunden musikverden.


10 over 20 gik de to nordmænd så på scenen og lagde ud med "My Ship Isn't Pretty". Og sådan fortsatte tempoet - meget stille. Men dette var langtfra en dårlig ting, det var lige det det skulle være. Beroligende, drømmende og bevægende. Indimellem fortalte de små historier, bl.a. om deres taxatur til hotellet.
De var glade, friske og fyldt med god humor. Det var nogle ægte grin der lød fra publikum, når Erlend Øye hoppede rundt, forklarede en capos funktion osv. Deres humor holdt tempoet oppe imellem de stille sange, og så selvfølgelig lidt godt sing-a-long, hvor publikum bliver delt op og synger to linjer hver. Det var svært at finde et højdepunkt - hver sang stimulerede sanserne og deres fascinerede guitarspil var betagende.På et tidspunkt begyndt tempoet at falde. Men what do you know, ind kommer WhoMadeWho og Erland Øye begynder at danse, hoppe rundt og danse lidt vovet, om man så må sige. Det var virkelig fedt, folk hoppede og dansede imens "I'd Rather Dance With You" fyldte salen. WhoMadeWho og KOC takkede af. Men nogle få minutter vendte de tilbage og spillede et remix af et remix af deres "Rule My World" og showet blev sluttet af med et brag.
Det var en ekstremt fed koncert. Tempo, dans, hygge, humor, selvironi over sin knap så rock'n'roll livsstil og meget mere. Jeg var helt høj bagefter - det var en perfekt sammensat koncert.
Billederne er fra Soundvenue

Jeg ville gerne finde "Rule My World (Verfeld Remix)" men der er kun live versioner, som slet ikke er gode nok til at fange stemningen, da de er optaget med mobiler osv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar